Appelcrumble met kaneelslagroom

De meeste mensen vinden appelcrumble wel lekker daarom gaan we vandaag eens appelcrumble met kaneelslagroom proberen te maken. Dit recept is echt perfect voor op een koude winterse avond dicht bij de kachel.

Ingredi├źnten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelpoeder
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • snuifje zout
  • 1 killo appels
  • 40 gram geschaafde amandelen
  • 60 gram rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 ml slagroom

Bereiding van appelcrumble met kaneelslagroom

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Neem een kom met warm water en laat daar de rozijnen in weken gedurende 10 minuten.
  3. Meng de bloem, suiker, amandelpoeder en een snuifje zout goed door elkaar.
  4. Voeg hier nu stukjes boter bij en kneed ze met je handen tot je een kruimelig deeg bekomt.
  5. Schil de appels en snij ze in schijfjes en voeg deze op de bodem van een grote ovenschaal. voeg ook de amandelen en rozijnen er bij.
  6. Als laatste mag je het kruimelig deeg er over doen.
  7. Nu mag je de appelcrumble in de oven steken.
  8. Terwijl dat de appelcrumble aan het bakken is maakje de slagroom: klop de slagroom stevig samen met de kaneel.
  9. Dien de warme appelcrumble op met een beetje kaneelslagroom.